12 april, 2015

Alt om indretning af køkkenet

Skal du i gang med at indrette køkkenet? DK-magasinet vil i denne artikel ser nærmere på hvordan du kommer godt i gang og få det til at se flot ud.

Vi giver dig vores bedste køkkentips, der kan være til stor nytte når rummets skal indrettes. Se meget mere i artiklen med alt om indretningen.

 

10 gode køkkentips

1. Vælg tidløse designs
For det første bør du altid vælge relativ tidløse designs, der holder længe. Dels så du ikke bliver træt af køkkenets udseende og dels så det er nemmere, at komme af med boligen igen.
Vælger du skrigende farver, kan det hurtigt skræmme købere væk eller begynde at irritere dig efter et par år.

2. Gå efter energivenlige hvidevarer
Der er meget forskel på hårde hvidevarer og der er god grund til at vælge de energivenlige modeller. På varme- og elregningen kan der være mange penge til forskel på årlig basis. Så gå ikke efter de billigste modeller, men have blik for deres forbrug og energivenlighed.

3. Vælger lyse nuancer
De lyse rum er som udgangspunkt bare pænest. De giver en god rumfornemmelse og virker dejligt positive. Vigtigst af alt så appellerer de bredt, hvilket gør at mange vil kunne lide det.

4. Sørg for køkkenets matcher hjemmets stil
En perfekt boligindretning kræver en sammenhæng mellem de forskellige rum. Du bør derfor sørge for, at køkkenet matcher stuen og badeværelset. Der kan godt være forskellige i farver og opsætning, bare den ikke bliver for stor.

En romantisk stil i køkkenet, kombineret med en minimalistisk stue, vil hurtigt give et forvirrende indtryk hos dine gæster.

5. Skabe giver plads
Skabe giver plads, så enkelt kan det siges. Det er derfor mange af landets køkkener, har mange skabe i indretningen. Væk kommer knive, tallerkner, glas osv.

6. Opsæt en skinne til køkkenknivene
Du kan med fordel opsætte en skinne til dine knive, så de ikke bliver gemt væk i skuffen. Det giver liv i køkkenet, at have dem hængende på væggen og så bliver de nemme at få fat i.

7. Tænk praktisk i indretningen
Helt tilbage fra starten af indretningsplanerne bør du tænke praktisk. Hvordan skal de forskellige elementer hænge sammen og hvor skal de placeres. Overvej hvordan I bevæger Jer rundt i køkkenet, så der tages højde for dette.

8. Placer vasken strategisk klogt
I forlængelse af punkt 7, er det særligt vigtigt at få placeret vasken korrekt. Den er central når man laver mad og den bør derfor være tæt på både bordplade og kogeplader. Køleskabet bør omvendt være lidt væk fra komfuret, så den ikke står i høj varme, når der laves mad.

9. De lette genstande skal være i overskabene
Du bør placere de lette genstande i overskabene, så de holder nu og i fremtiden. Tallerkner og skåle vejer ofte en del, hvilke giver et unødigt pres på overskabene. Placer i stedet glas og skåle deroppe. Eller det kan være krydderier og lignende.

10. Bordplade valget
Sidst kommer vi til bordplade valget, der er vigtigt i sig selv. Materialet skal være slidstærkt og kunne tåle store mængder vand og varme. Du bør vælge et robust materiale, der kan holde til det meste, uden at gå i stykker eller miste sin glans.

 

DK-magasinet har tidligere skrevet en guide til nyt køkken, som du ligeledes kan få glæde fa at læse. Se guiden her

 

Hvor kan jeg købe billige køkkenelementer?

Vi har nu givet dig råd til hvordan du kan indrette køkkenet på smart vis, så du får et godt resultat. Det store spørgsmål er bare hvor du kan finde billige elementer.

Det er jo noget alle vil behøve for at kunne komme i gang. Vi vil personligt anbefale Billigskabe.dk når du skal finde køkkenelementer og Whiteaway.com når du skal finde energivenlige hårde hvidevarer.

God fornøjelse med indretningen!

New comment